4,7
4.7/5

Inspiratie door Fabrieksverkoop

Op zoek naar een nieuwe vloer? Of je hebt al een prachtige vloer, maar hoe onderhoud je die eigenlijk? Wat kan ik doen om mijn huis nog meer sfeer te geven?
Laat je inspireren! Fabrieksverkoop heeft een groot assortiment vloeren en kunstgras. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden, toepassingen en gebruik van laminaat, pvc, vinyl, tapijt, sisal en kunstgras. Lees onze inspiratie-blogs en laat ons je helpen bij je keuze! Uiteraard verwelkomen we je graag in onze showroom in Genemuiden of Oudenbosch en ervaar je al onze prachtige producten direct.

Filter categorieën

Categorie blogs

Vloerbedekking is niet meer weg te denken

Denk je aan vloerbedekking, dan denk je aan tapijt toch? Vloerbedekking had jaren te maken met een imagoprobleem, maar inmiddels is daar geen sprake meer van. De revival van vloerbedekking is een feit en steeds meer mensen worden toch wel een beetje verliefd op vloerbedekking.  

Nooit meer grasmaaien

Wil je nooit meer grasmaaien? Dan ben je niet de enige. Grasmaaien is namelijk een saaie en tijdrovende taak die slechts tijdelijk resultaat oplevert. Bovendien is de aanschaf van een goede grasmaaier erg duur en kan grasmaaien zorgen voor geluidsoverlast.Nooit meer grasmaaien is dus niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Het is duidelijk dat we alternatieven moeten bedenken voor deze taak. Daarom geven we je in dit artikel drie manieren om nooit meer te grasmaaien.

Ziet jouw kunstgras er ook nep uit? Lees dan snel verder!

Kunstgras heeft vele voordelen. Zo gaat het lang mee, vergt het weinig onderhoud en blijft het gedurende alle seizoenen in dezelfde conditie. Toch heeft kunstgras ook nadelen. Een daarvan is dat het er nep uit kan zien. Aangezien kunstgras geen echt gras is, is dat niet vreemd. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook kunstgras dat er wel als echt gras uitziet. Met deze nieuwe ontwikkeling profiteer je van de voordelen van beide werelden. In dit artikel ontdek je alles over het nieuwste kunstgras van Fabrieksverkoop Genemuiden.

Hoe kunstgras bijdraagt aan duurzaamheid

Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen voor tuinen of balkons, maar ook voor sportvelden. Dat komt doordat kunstgras de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo hoef je het nooit te maaien of sproeien en ziet het er gedurende het hele jaar mooi groen uit. Daarnaast is kunstgras ook een duurzame keuze. In dit artikel ontdek je de drie duurzaamheidsvoordelen van kunstgras.

Het kunstgrasseizoen is geopend!

Kunstgras; we houden d’r van! En om meerdere redenen. Zo maakt kunstgras je leven net een beetje makkelijker. Je hoeft je geen zorgen te maken over kale plekken en maaien is overbodig. Heerlijk toch! Wij verklaren het kunstgrasseizoen dan ook maar snel voor geopend! Geniet je met ons mee?

Kiezen tussen een plak of klik pvc vloer én wat is het verschil?

PVC vloeren zijn natuurlijk helemaal van nu. Het heeft alle voordelen ten opzichte van een natuurlijke houten vloer én is in vele dessins verkrijgbaar. PVC houtlook, betonlook én het populaire visgraatpatroon. Maar wist je dat er 2 verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar zijn? Plak PVC en click PVC. Maar wat is het verschil tussen deze twee vloeren? Of twijfel je tussen een plak PVC of een click PVC vloer? Lees dan snel verder en kom alles te weten over deze twee vloeren.

Een gladde vloer is niet altijd handig

Een nieuwe vloer uitzoeken is leuk, maar kan lastig zijn als je er niet veel verstand van hebt. Dat begrijpen wij maar al te goed. Al vele jaren helpen wij onze klanten bij hun vloerkeuze. Een vloer die het beste bij de klant past, op basis van de wensen en behoeften. Gladde vloeren zijn veel in trek en brengen vele voordelen met zich mee. Maar ook dit type vloer heeft enkele punten die niet voor iedereen even handig zijn. Vooral het uitglijgevaar komt om de hoek kijken wanneer je iets slechter ter been bent (of wordt).

Waar let ik op bij de aanschaf van een nieuwe vloer

Je bent van plan om een nieuwe vloer uit te zoeken, te kopen en uiteindelijk te (laten) leggen in jouw woning. Maar, wat komt hier nou allemaal bij kijken? Wat zijn precies de aandachtspunten? En welke stappen kun jij volgen om de keuze makkelijker te maken? Wij helpen je hier graag mee.  

Je nieuwe vloer gelegd in 7 stappen

Ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe woning? Of is het hoognodig tijd voor een nieuwe vloer? Dan heb je waarschijnlijk al even rondgekeken naar de mogelijkheden. Van advies tot aan het leggen van je vloer; wij zijn er om je te helpen en eventueel te ontlasten. Want niet elke vloer is zelf te leggen, soms heb je nou eenmaal echte vakmannen nodig om alles er tiptop uit te laten zien.

Hoe schoon is je vloer?

Je vloer krijgt best veel te verduren. Vieze voetstappen, gemorst eten en drinken, vochtplekken, verfvlekken en ga zo maar door. Je vloer kan een stuk minder schoon zijn dan het oog doet vermoeden. Elke vloer krijgt, na verloop van tijd, te maken met de nodige hygiënegebreken. We geven je tips om je vloer zo lang mogelijk schoon en fris te houden.  

Problemen bij een vloer die al jaren ligt

Heb je een vloer die al jaren ligt en die misschien wel de eerste problemen begint te geven? Problemen als bijvoorbeeld slijtage of verkleuring? Dan is je vloer misschien wel aan een renovatie of vervanging toe. Wij hebben aantal problemen die bij een verouderde vloer ontstaan voor je op een rijtje gezet.

Verschillende vloeren, verschillende prijzen

Een nieuwe vloer…Afhankelijk van de oppervlakte is dat vaak een behoorlijke investering. Ook het soort vloer is bepalend voor de prijs. Een echte houten vloer is vaak een stuk duurder dan een pvc-of laminaat vloer. Maar ook onderling kunnen de prijzen variëren. Dit is vaak weer afhankelijk van de kwaliteit. We vertellen je graag meer over een aantal vloeren en de prijzen.

Gebruikssporen op je PVC vloer herstellen

Er zijn verschillende redenen dat zoveel mensen kiezen voor een PVC vloer. Een belangrijke reden is het onderhoudsgemak, aangezien een PVC vloer geen natuurproduct is maar een kunststofsoort. Je hebt bijvoorbeeld geen middelen nodig zoals voedende vloerzeep of onderhoudsolie om de vloer in topkwaliteit te houden. Maar ook een PVC vloer is niet onschendbaar. Na verloop van tijd is de kans groot dat er zich gebruikssporen voordoen. Is jouw PVC vloer beschadigd en vraag je je af wat je hiertegen kunt doen? Of wil je krassen in je PVC vloer liever voorkomen? Wij voorzien jou graag van passend en professioneel advies.  

Een nieuwe vloer uitzoeken kost tijd

Toe aan een nieuwe vloer? Misschien kijk je op tegen het proces om tot de juiste keuze te komen. Dit is best zonde, want het uitzoeken van een nieuwe vloer hoort een plezierige ervaring te zijn. Met het juiste advies kom je tot een passende oplossing die jou uiteindelijk veel wooncomfort kan opleveren. Door professioneel advies in te winnen bij de juiste vloerenspecialist kom je tot een vloer die past bij jouw wensen en woonsituatie. Met dat advies word je in de juiste richting gestuurd en bespaar je sowieso al een hoop tijd.  

Een vloer is de basis van ieder interieur

Heb je verhuisplannen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Misschien is jouw vloer zelf wel toe aan vervanging of een flinke opfrisbeurt. Een vloer is dé basis van iedere woning. Verstandig dus om hier goed over na te denken. Een kwalitatieve vloer is essentieel voor je woning. Er wordt immers dagelijks op gelopen. De kwaliteit van een vloer is dus minstens net zo belangrijk als de uitstraling. Veel mensen vinden het lastig om hier een goede keuze in te maken. Wij voorzien je graag van informatie met onze jarenlange ervaring en kennis. Zodat je een goede en doordachte keuze kunt maken.

Wat maakt een pvc visgraatvloer zo ideaal?

Pvc en visgraat….ze worden nogal eens in 1 adem genoemd. Hoewel betonlook pvc ook behoorlijk vaak samen genoemd worden. Waarom een visgraat pvc-vloer zo populair is? Omdat de looks van een klassieke houten vloer worden gecombineerd met de voordelen van een kunststof vloer. Het visgraatmotief is even klassiek als tijdloos. Bovendien combineert visgraat lekker met eigenlijk alle interieurstijlen. Of je nu een moderne of landelijke inrichting hebt; visgraat matcht altijd perfect!